LAND ART 2023 Wandelroute

Rondom de akker van Vliervelden en door de koeienweide loopt een wandelroute van ongeveer 4 km. Je kunt hier vrij wandelen. De route start vanaf het foodcafé van de Odin Vliervelden.

Bijzondere stoelen!
Onderweg kom je de eerste STOEL OP STELTEN tegen, een avontuurlijke klimobject. Zittend op de verhoogde stoel ervaar je de rijkdom aan leven op en rond de akkers vanuit een ander/hoger perspectief!

STOELEN OP STELTEN is een gezamenlijk kunstproject van Jos Bregman en Arnout van der Heijden. Het hout voor de eerste stoel is afkomstig van bomen geoogst in het Stadsbos Almere. Deze bomen maken deel uit van kunstproject BOOMBOM2022. Alle stoelen krijgen een chip. Als je je mobiel bij de chip houdt kom je op de website met informatie over deze boom.

Avondwandelingen
In de zomermaanden organiseren we avondwandelingen. Je kunt meewandelen onder begeleiding van kunstenaar Jos Bregman of boerin Tineke van den Berg.

Wandelingen met Jos Bregman
Kunstenaar Jos Bregman woont en werkt aan de akker. Tijdens zijn wandelingen maakt hij je deelgenoot van ‘het schone’ op de akker en vertelt hij hoe de gewassen zich ontwikkelen.

Je kunt met Jos mee wandelen op woensdag 14 juni • 19.30 en op
donderdag 20 juli • 19.30.
We verzamelen bij Bregmans houtwerf Vliervelden op het erf.
Je kunt je aanmelden op jos@natureaccess.nl. Deelname is gratis.

Wandelingen met Tineke van den Berg
Boerin Tineke van den Berg vertelt tijdens haar wandelingen over haar bestaan als boerin. Je maakt op een originele manier kennis met diverse aspecten van de biodynamische landbouw: herkauwende koeien met horens voor de mest, de kracht van groenbemesters, biodiversiteit en een vruchtbare bodem, de noodzaak van wisselteelt en ‘de blik naar boven’.

Je kunt met Tineke mee wandelen op donderdag 3 augustus • 19.30 en op
donderdag 7 september • 19.30.
We verzamelen bij Odin winkel op het erf.
Je kunt je aanmelden op info@stadsboerderijalmere.nl. Deelname is gratis.

Biodiversiteit op Akker Vliervelden
Bent u nieuwsgierig naar de biodiversiteit op de akkers van Vliervelden? Kijk op bioblitz – www.waarneming.nl/bioblitz/bioblitz-vliervelden. Uw eigen waarnemingen kunt u hier ook delen.